Труд и творчество

DIY at Home – офис стол

През годините установих чече определено страдам от нов тип заболяване- пристрастяване към ремонти. Или може би трябвада му измисля термин…. напр. анакайнифилия (от гр. ανακαίνιση). Както и да е. През годините всяко нещо в дома ми е сменяло местоположението си поне 3 пъти. Секции, дивани, бюра, спални, детски легла, библиотеки са заемали всяка възможна конфигурация, която физическото пространство позволява. С натрупването на критична мебелна маса това упражнение изискваше все по-сложни пространствени изчисления( хайде вие съберете в спалня 3 на 3, двуметрова king size спалня, двуетажно детско легло- и то два метра, скрин, библиотечка, черна дъска за рисуване, а и не забравяйте две врати).

Обикновено идеите за ремонти не знам защо, но винаги идват късно вечер. Първият ни грандиозен ремонт преди 10-ина години започна с едно сваляне на тапети в 2 през нощта и приключи година по-късно с боядисана дограма, налепена вътрешна изолация, отново грандиозно преместване, нови тапети, мокети и пр.

Тазгодишния епичен ремонт започна септември и учудващо края на октомври е почти към края си. Моментът в който си се отървал от щъкащите из дома ти майстори, изхвърлил си един тон строителни отпадъци, разопаковал си кашоните и с учудване установяваш колко многооо дрехи имаш, измил си едни, два, три, девет, четиринайсет пъти и вече почти никъде няма едни пръст прах би трябвало да е и моментът в който повечето хора сядат доволни и се наслаждават на извършеното.

Е да, ама не и аз. Та първата ми мисъл в подобна ситуация е „какво още можем да направим?“ и този път пред погледа ми се изпречи стария ни , протрит от седене компютърен стол..Ама доста стар, и доста протрит. Нещо светва в глават ми и добивам онзи налудничав поглед,характерен за предремонтните състояния.

 

 

IMG_5235

 

Намирам отверка и столът моменталически е разглобен на съставните си части и изтърбушен. Разбира се нямам под ръка дамаска, такерът е  прибран и както винаги репликата е “ ще го довършим утре“.В следващата една седмица №2 се забавлява да губи поред всички болтове, да се върти на остатъка от стола, дасе завива със старата дамаска, ааз се мъчана една табуретчица пред компютъра.

 

IMG_5152

 

 

Всъщност , ак сте малко по-организирани от мен цялото начинание не битрябвало да ви отнеме повече от 1 час с размотаването. Та след заветната седмица с № 1 и №2 отиваме да купуваме дамаска. Груба грешка. Аз си харесвам страхотна раирана дамаска.Нооо № 1 е в периода си на точки, има фиби на точки, рокли на точки, диадеми на точки, и разбира се в магазина има и дамаска на точки…..Видно е че не спечелих аз.

За цялото упражнение Ще ви трябват:

такер

60-80 см дамаска, в зависимост от големината на стола

1 час без деца или съответно 1-2 дни като не смятаме губенето на болтовете от най-малкото

 

 

IMG_5238

Както в повечето случай за довършителните работи се включи С. и с типична мъжка организираност сглоби стола за доста по-малко време от това, което ми трябваше да го разглобя! :))

Вашият коментар