№1 и №2

Коледни занимания- #1 – изкуствен сняг

След няколко успешни дни от изненади от коледния ни календар , като сладки полезни лакомства и няколко не толкова успешни като това да научим нотите и да свирим коледни песни или пък тоталният провал да гледат „Коледна песен“ изненадата с изкуствен сняг беше приета учудващо добре. Вероятно страннно топлото време и досадния дъжд и мъгла вместо бленувания декемрийски сняг все пак спомогнаха за радостта от тази игра.

 

Рецепата за снега е изключително лесна, като същевременно е и чудесна сензорна игра. Можете да заровите различни малки играчки в снега, така че да бъдат открити. Можете да го моделирате с купички, малки формички, да направите малък снежен човек или каквото би ви хрумнало да правили със сняг, но вкъщи 🙂

IMG_5291_1

 

За снега ще ви трябват само:

1/2 ч.ч. балсам за коса( използвайте чисто бял балсам, за да получите и бял искрящ сняг)

2 ч.ч.- 2 и 1 /2 ч.ч. сода бикарбонат

 

Смесете добре. В различните източници количеството сода варира от 2 до 3 ч.ч за половин чаша балсам. Препоръчвам ви да сложите две чаши и да добавите още , ако консистенцията все още е прекалено течна и лепкава.

IMG_5290_1

Можете да играете с този сняг до ден и поливана -два, след това сместта изсъхва и вече няма това усещане и консистенция за пръхкав сняг.

При нас в продължение на два дни сутрин намирах децата събудени  и тихо играещи си около снега. Пробвайте!

Вашият коментар