Никога не съм разбирала ширещата се непоносимост към броколите. У нас 3-ма от4-ма ги обожават. Готвя ги на супи, запечени с кашкавал на фурна, на кюфтенца,слагам в салати, заливам с орехов дресинг. Само още сладкиш не съм правила с броколи.
В тази рецепта броколите се съчетават с плътния вкус на нахута, узрели домати и маслини за една богата, засищаща, но и свежа салата.
Продукти:
1 глава броколи
250 г сварен нахут
2 домата
100г черни маслини
1 глава лук
сол, оцет, зехтин
Накъсайте броколите на розички и ги задушете на пара за 7-8 мин. Извадете и полейте със студена вода, за да запазят ярко зеления си цвят. В голяма купа разбъркайте сварения и отцеден нахут, броколите, доматите нарязани на кубчета, нарязави маслини и кръгчета лук. Подправете със сол, оцет и зехтин на вкус.